Schaamte achter de voordeur!

Als professional organizer mag ik nu ook individuele begeleiding bieden vanuit de zorg.

Een reden dat klanten hulp vragen is, omdat ze moeite hebben met opruimen vanwege een diagnose ADD of ADHD. Het opstarten van opruimen is moeilijk. “Rommel” wordt niet gezien. Het afronden van opruimen is lastig, waardoor de chaos na het opruimen vaak nog groter is dan ervoor. Het is lastig om in 1 ruimte te blijven, men dwaalt van kamer naar kamer. Het huis ligt vaak vol spullen, waardoor men niet weet waar te beginnen met opruimen of waar men spullen moet laten. Het gevolg is dat overal in huis spullen liggen, maar niet meer op de juiste plek en de chaos neemt toe.

Er ontstaat schaamte en onzekerheid, “Waarom kan ik dit niet zelf” hoor ik vaak. Men raakt in een isolement, omdat ze geen bezoek meer durven te ontvangen thuis. Het vraagt veel moed om uiteindelijk hulp te vragen.

Wat zie ik mensen opbloeien en blij worden van alle ruimte en overzicht dat ontstaat gedurende het opruimtraject dat we samen aangaan. Zou het toch lukken om een opgeruimd huis te krijgen? Het vertrouwen neemt toe. “Zou het dan toch zover komen dat ik een keer de buurvrouw op de koffie kan vragen?”

Ik zie ook de angst in hun ogen, “Wordt dit me weer afgenomen, als het me uiteindelijk toch niet lukt alleen?”
Zo mooi om dit proces te mogen begeleiden en mensen te zien opbloeien.

Herken jij jezelf in dit verhaal, vraag hulp van een professional organizer. We hebben we alle tools in huis! We leren je opruimen, maar ook om je huis opgeruimd te houden, zodat de buurvrouw gewoon op de koffie kan blijven komen. Ik help je er graag bij!